chrome firefox opera safari iexplorer

Школярі не відпрацьовуватимуть карантин

09 лютого 2016 о 11:00

Школи в Україні можуть переносити початок весняних та літніх канікул через карантин. Але загальна тривалість відпочинку протягом навчального року має бути не меншою за 30 днів. Про це йдеться в офіційних рекомендаціях Міносвіти навчальним закладам.

«МОН звертає увагу керівників навчальних закладів на те, що навчальні заклади не повинні перевищувати тижневого гранично допустимого навчального навантаження на учнів, визначеного Державними санітарними правилами, та врахувати, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів, а навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах закінчується не пізніше 1 липня», — зазначили у відомстві.

Чиновники радять вчителям наздоганяти програму, ущільнюючи подачу матеріалу, навчати дистанційно, давати школярам більше завдань для самостійного опрацювання.

При цьому школи мають право змінити розклад занять, але не збільшуючи кількість уроків на тиждень.

У МОН також підкреслюють, що карантин не є причиною зменшувати заробітну плату вчителям — за умови, що вони виконували іншу організаційно-педагогічну роботу.

За планом 2015—2016 року, весняні канікули мають розпочатися 26 березня і тривати 9 днів — до 3 квітня.

Нагадаємо, карантин в українських школах тривав із середини січня і скоротив навчальний рік на три тижні. У Києві, Харкові, Львові та Луцьку навчання відновилося 8 лютого.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути