chrome firefox opera safari iexplorer

Незвичні зимові види спорту

20 грудня 2016 о 15:13

Останнім часом лави класичних зимових спортивних розваг — таких як хокей, катання на ковзанах, лижах, сноуборді – поповнили нові цікаві різновиди, що завойовують все більше прихильників по всьому світу.

І це не дивно, адже розігнати кров на морозному повітрі та зігрітися у процесі активного та нетривіального дозвілля особливо приємно. Які ж зимові розваги нині у тренді? Досліджувало видання «Живи активно».

Айскартинг

 zhyvyaktyvno.org

Єдина відмінність айскартингу від його літнього побратима – картингу — це те, що змагання відбуваються на льоду. Автодром для айскарту створити не важко – підійде будь-яке велике замерзле водоймище. Основна відмінність від літньої версії —  це зимові покришки. Перевагою зимового картингу є незрівнянно менша вимогливість до двигуна, та, певною мірою, – до шасі, порівняно з літнім варіантом. Зимове пілотування для картингіста більше схоже на їзду по треку у дощ. Із зимового картингу вже не перший рік навіть проводять загальнонаціональні змагання.

Атак, правила ті ж самі, адреналін той самий, тому любителі картингу можуть відриватись на повну весь рік. Головне — вдягнутись тепліше.

Сноукайтинг

 zhyvyaktyvno.org

Сноукайтинг ‒ це зимовий різновид кайтсерфінгу (від англ. kite – «повітряний змій»), що являє собою ковзання по воді на водяних лижах вслід за кайтом, який грає роль тягача.

В даному випадку катаєшся по снігу ‒ на лижах чи сноуборді.

Скіджорінг

 huskygo.karelia.ru

На відміну від сноукайтингу, тут роль тягача відіграє не повітряний змій, а собача запряжка. Для управління собаками використовуються тільки голосові команди лижника. Вам потрібні лише звичайні бігові лижі, лижні палки і спеціальний пояс із амортизаційним шнуром, довжиною 2,5-4 м. Одним із різновидів цього виду спорту є кінний скіджорінг. В принципі, скіджорінг може відбуватися і за снігоходом, мотоциклом або будь-яким іншим транспортним засобом.

Сноутюбінг

 zhyvyaktyvno.org

Цей вид спорту сподобається тим, хто не любить ні лиж, ні сноуборду, але все одно не проти повеселитися на снігу. Для сноутюбінгу будують спеціальні траси, з яких спускаєшся на санках-ватрушках (тюбингах), що нагадують автомобільну камеру.

Спускатися можна гуртом із друзями, що, звісно, лише додає веселощів. Це порівняно недорога розвага, доступна для дітей та дорослих, яка, до того ж, не вимагає особливих навичок та фізичної підготовки. Під сноутюбінг можна пристосувати й старі зношені автомобільні покришки великого діаметру, а далі – була б добре втрамбована гірка...

Фрірайд

 nnm.me

Це екстремальне катання на сноуборді чи лижах на непідготовлених маршрутах. Вважається, що саме катання по незайманому снігу дарує найнезабутніші емоції.

Разом з тим, фрірайд є дуже небезпечним видом спорту, що пов'язано з незнанням місцевості і можливістю сходження лавин. Тому для того, щоб зайнятися фрірайдом, потрібно мати гарні навички катання облаштованими трасами.

Зимовий зорб

 newparkculture.com

Це коли величезну прозору кулю штовхають з гірки, вона котиться вниз, а у людини,яка перебуває всередині кулі, за час спуску просто зашкалює адреналін.

Снігоступінг

 kovinov.com

Снігоступінг – це гібрид лижного спорту і гірського туризму. Для цього виду спорту потрібне спеціальне знаряддя — снігоступи – які одягаються на взуття. Вони дозволяють не провалюватись у сугроби і швидко рухатись по засніженій місцевості.

У такій екіпіровці можна бігати навипередки або просто гуляти засніженими гірськими схилами. Як варіант, можна піднятися на гору у снігоступах, а спуститися на лижах.

Катання на сноубайках

 bukovel.com

Сноубайк — «сніговий велосипед», розроблений у Австрії. Це унікальна комбінація байка та лиж для катання по будь-яких засніжених схилах. Незначна вага сноубайків та їхня конструкція дозволяють піднятися на гору на будь-якому витягу.

5 точок опори, зручне сидіння та амортизатори забезпечують стійкість транспортного засобу та комфортність катання. Сноубайк дуже маневрений та нескладний в управлінні. Навчання їзди базується на рефлексах людини, тому більшість початківців дуже швидко прогресують. Для впевненого катання достатньо пару годин покататися з інструктором. А різні стилі катання легко опанувати до душі й екстремалам, і людям, які люблять спокійне катання. Сноубайк підходить для всієї сім’ї чи компанії, адже є різні моделі сноубайків: як для дорослих (обмеження у вазі до 100 кг) так і для дітей (з 4 рочків).

... Зимові види спорту – це завжди весело, екстремально та незабутньо. Для того, щоб нічого не зіпсувало вам дозвілля на свіжому повітрі, обов'язково вдягайтеся тепліше, запасайтеся гарячим чаєм у термосі та дотримуйтесь правил для уникнення обмороження, радить «Живи активно».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути