chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартує чемпіонат світу з хокею

17 квітня 2011 о 12:39

17 квітня у Києві, у Палаці спорту, стартує чемпіонат світу з хокею у першому дивізіоні, де збірна України під керівництвом канадського тренера Дейва Льюїса спробує нарешті повернутися в еліту світового хокею.

Суперниками української команди у боротьбі за єдину путівку до вищого дивізіону стануть команди Великобританії, Литви, Естонії, Польщі та Казахстану.

Україна вже в четвертий раз буде намагатися повернутися в еліту, після вильоту звідти в 2007 році. І якщо в попередні роки у українців у головних суперниках ходили одна або дві більш-менш сильних команди, то в 2011-му таких команд більше.

Зокрема, наприклад, Казахстан, який не один рік відіграв у вищому дивізіоні. Також досить міцна команда у поляків, естонців, литовців. Великобританія здобула перемогу над голландцями, яких Україна обігравала рік тому в Тілбурзі.

Збірна України перед чемпіонатом з'їздила на товариські матчі в Угорщину, де двічі (в овертаймі та по буллітам) обіграла господарів. Травму плеча отримав Лясковський, який через це на київській першості не зіграє. Під сумнівом була і участь Люткевича з Тимченко.

Перший матч на турнірі команда Дейва Льюїса зіграє проти британців у неділю.

Розклад матчів

17 квітня

13.30 Естонія — Казахстан
17.00 Литва — Польща
20.30 Великобританія – Україна

18 квітня

13.30 Польща — Естонія
17.00 Казахстан — Великобританія
20.30 Україна — Литва

20 квітня

13.30 Казахстан — Литва
17.00 Естонія — Великобританія
20.30 Україна — Польща

21 квітня

13.30 Великобританія — Литва
17.00 Польща — Казахстан
20.30 Україна — Естонія

23 квітня

12.30 Литва — Естонія
16.00 Польща — Великобританія
19.30 Казахстан — Україна

Нагадаємо, на початку квітня юнацька збірна України виграла всі матчі на домашньому чемпіонаті світу, виборовши путівку у Перший Дивізіон

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути