chrome firefox opera safari iexplorer

Життя в Києві в два рази дешевше, ніж у Нью-Йорку

09 червня 2011 о 10:27

Життя в Києві в два рази дешевше, ніж у Нью-Йорку, а заробітки в десять разів нижчі, пише журнал WEEKLY.UA.

Щорічне дослідження канадського банку UBS показало, що з 73 мегаполісів світу найдорожчим містом для життя в ньому на сьогодні є столиця Норвегії Осло. Друге і третє місця зайняли швейцарський Цюріх і Женева. Проте, якщо порівнювати вартість життя в містах з доходами городян, то швейцарські міста залишають Осло позаду себе.

Рейтинг канадського банку унікальний у своєму роді. В ньому немає зайвої інформації, а та, що є, вельми наочна, оскільки цифр мало і всі вони відносні, тобто відразу даються в порівнянні. Наприклад, присутній в рейтингу Київ за рівнем доходів городян ділить 67–68-е місця з єгипетським Каїром, де нещодавно народ революційним шляхом повалив владу. Середній річний дохід городянина вираховується у відсотках від доходу жителя Нью-Йорка, який прийнято за 100%. У киянина він становить лише 11%, а витрати на життя при цьому — 56,7% від витрат нью-йоркця і приблизно 50% від витрат жителів найдорожчих міст світу — Осло, Цюріха і Женеви. Іншими словами, живуть кияни бідніше, ніж жителі західноєвропейських столиць не тому, що в Києві все дорого, а тому, що їм не дають заробити на гідне життя, відзначає журнал.

 

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути