chrome firefox opera safari iexplorer

Суд постановив відібрати маяки у російських військових

11 серпня 2011 о 16:41

Господарський суд Криму підтвердив законність рішень судів про передачу Україні маяків Чорноморського флоту Росії, у зв’язку з чим департамент Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України має розпочати вилучення маяків у російських військових.

Згідно з даними газети «Дело», 2 серпня Господарський суд Криму за позовом державної установи «Держгідрогеографія» за участю прокуратури Криму підтвердив рішення Севастопольського апеляційного суду від 11 вересня 2006 року та Господарського суду Криму від 16 жовтня того ж року.

«У зв’язку з цим департамент Державної виконавчої служби Міністерства юстиції має негайно виконати рішення суду та розпочати вилучення маяків у російських військових», – пише видання.

За матеріалами справи, Держгідрогеографія була змушена звернутися до суду після того, як виконавча служба у вересні 2010 року відмовилася відкрити виконавче провадження. Свою відмову судові виконавці аргументували тим, що в рішенні судів не було чітко зазначено, коли вони набирають чинності.

У зв’язку з цим Господарський суд Криму 2 серпня нагадав Департаменту виконавчої служби Мін’юсту, що рішення судів набувають чинності з моменту їх ухвалення. Суд також іще раз нагадав, що судові виконавці мають повернути Україні дві станції радіонавігаційної системи РС-10, розташовані в Євпаторії та на території Тарханкутського маяка.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути