chrome firefox opera safari iexplorer

Суд постановив відібрати маяки у російських військових

11 серпня 2011 о 16:41

Господарський суд Криму підтвердив законність рішень судів про передачу Україні маяків Чорноморського флоту Росії, у зв’язку з чим департамент Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України має розпочати вилучення маяків у російських військових.

Згідно з даними газети «Дело», 2 серпня Господарський суд Криму за позовом державної установи «Держгідрогеографія» за участю прокуратури Криму підтвердив рішення Севастопольського апеляційного суду від 11 вересня 2006 року та Господарського суду Криму від 16 жовтня того ж року.

«У зв’язку з цим департамент Державної виконавчої служби Міністерства юстиції має негайно виконати рішення суду та розпочати вилучення маяків у російських військових», – пише видання.

За матеріалами справи, Держгідрогеографія була змушена звернутися до суду після того, як виконавча служба у вересні 2010 року відмовилася відкрити виконавче провадження. Свою відмову судові виконавці аргументували тим, що в рішенні судів не було чітко зазначено, коли вони набирають чинності.

У зв’язку з цим Господарський суд Криму 2 серпня нагадав Департаменту виконавчої служби Мін’юсту, що рішення судів набувають чинності з моменту їх ухвалення. Суд також іще раз нагадав, що судові виконавці мають повернути Україні дві станції радіонавігаційної системи РС-10, розташовані в Євпаторії та на території Тарханкутського маяка.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути