chrome firefox opera safari iexplorer

Рада задовольнила МВФ – пенсії не збільшуватимуть

06 вересня 2011 о 14:39

Верховна Рада внесла погоджені з МВФ поправки до пенсійної реформи. Депутати проголосували 5 поправок.

При цьому слід відзначити, що самого проекту постанову депутатам не роздали, повідомляє Українська правда.

Серед іншого депутати проголосували поправку, яка передбачає, не проводити перерахунок пенсій із застосуванням показників середньої зарплати за 2006—2008 і застосування такого показника за 2009 рік, оскільки ця норма не узгоджується з іншими нормами закону про пенсійне страхування.

Також депутати проголосували поправку, згідно з якою державні чиновники та дипломати, які досягли граничного пенсійного віку (62 роки), але їм подовжено до ухвалення закону строк роботи до 65 зміни, могли допрацювати цей термін.

Арсеній Яценюк наголосив, що президент не підписав закон, бо він передбачав перерахунок пенсій на 334 гривні для 10 мільйонів українців.

«Зараз МВФ відмовився від перемовин з Україною, бо вони вважають, що перераховувати пенсії не потрібно. Саме з цим пов’язане сьогоднішнє переголосування», — заявив Яценюк.

Він звинуватив владу в тому, що вона хоче і далі тягнути гроші з бюджету на державні резиденції, а не на пенсіонерів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути