chrome firefox opera safari iexplorer

Твори українських авторів видадуть альманахом у Норвегії

30 листопада 2011 о 12:18

У травні 2012 року у Норвегії планується видання альманаху, до якого увійдуть фрагменти творів декількох сучасних українських авторів, перекладених норвежською мовою. Про це під час прес-конференції у медіа-холі УННповідомила директор одного з українських видавництв Анетта Антоненко.

«Письменники частково відібрані. Туди увійдуть Жадан, Кононович, Денисенко, ще планується відібрати двох письменників. Я думаю, фрагменти і письменники будуть відібрані до кінця року», — зазначила А.Антоненко.

За її словами, видання цього альманаху може дещо затягтися, адже українська мова та література нова для Норвегії, але збірку буде надруковано.

А.Антоненко також повідомила, що подібний альманах може бути згодом виданий і у Франції.

Як повідомляв УНН, українські книговидавці вирішили власними зусиллями популяризувати українську книгу в світі.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути