chrome firefox opera safari iexplorer

Будівництво метро може призвести до загибелі київських дельфінів

20 грудня 2011 о 12:55

Екологи б’ють на сполох: біля столичного дельфінарію «Немо» ведеться будівництво Куренівсько-Червоноармійської гілки метрополітену, що може стати причиною загибелі дельфінів.

При прокладанні метро між станціями «ВДНГ» та «Іподром»буде застосовуватися потужна важка техніка, рівень шуму та вібрацій якої значно перевищуватиме допустимий для надчуттєвих органів слуху дельфінів.

Згідно з європейськими правилами утримання дельфінів в неволі, рівень повітряного шуму в місцях утримання тварин не повинен перевищувати 60 Дб у діапазоні частот 0-60 кГц, а рівень шуму у воді —
80 дб у діапазоні 2-8 кГц.

А ось в Києві біля вищезгаданого дельфінарію цей показник при будівництві метро перевищить допустимий рівень вдвічі.

Шумове забруднення приводить до контузії і навіть смерті китоподібних. Саме цей фактор вважається причиною масових викидів морських ссавців під час військових навчань у всьому світі.

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути