chrome firefox opera safari iexplorer

На Полтавщині встановили гігантський пам'ятник молотку

05 грудня 2011 о 08:40

Гігантський пам'ятник молотку з'явився у Гадячі на Полтавщині. Постамент має 5 метрів заввишки. Встановили його біля місцевого магазину будівельних матеріалів. У приміщенні є музей, присвячений молотку, повідомляє «5 канал».

Ідея створити гіганський молоток належить директору місцевого підприємства з випуску промислових вентиляторів. Робили 5-метровий інструмент усім заводом. Лише на виготовлення рукоятки знадобилося понад два тижні. Деревину для виробу готували ще з весни. Триметрову металеву частину також створювали на підприємстві. Умільці запевняють, величезний молоток не боїться ані дощів, ані іржі.

Встановили шістсоткілограмовий молоток — біля одноіменного магазину. Пам'ятник інструменту — одразу знайшов своїх прихильників.

Величезний інструмент став найбільшим експонатом у музеї молотка, який у крамниці будматеріалів облаштував власник. Загалом у колекції — понад 200 предметів. Від найдавнішого кам'яного молотка до найсучаснішого. Експозицію збирали усім містом.

У планах власників унікальної колекції – її розширення. Хочуть укласти збірку анекдотів про молоток. Кажуть, таких жартів назбирали вже чимало.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути