chrome firefox opera safari iexplorer

До десятки кращих європейських міст потрапило і Рівне

13 січня 2012 о 19:29

Український обласний центр Рівне увійшов в десятку кращих європейських міст і регіонів у конкурсі European Cities & Regions of the Future 2012/13 (Європейські міста та регіони майбутнього 2012/13).

Відповідну інформацію з Лондона повідомили Рівненському регіональному центру інвестицій та розвитку.

Рівне потрапило в топ-10 в номінації «середнє місто з найкращою економічною ефективністю». Експерти оцінювали рівень безробіття, інвестиційний потенціал, вартість оренди офісних приміщень та індустріальних майданчиків, тарифи на комунальні послуги.

FDI Rating — це рейтинг, який визначає найкращі міста для ведення бізнесу та інвестиційного розвитку всієї Європи. Проходить він раз на два роки.

Рівне — не перше українське місто, яке увійшло до рейтингу. У 2010-му в нього в різних номінаціях входили Київ, Львів та Одеса.

Цього року Львів також потрапив до цього рейтингу. Львів оцінили в категоріях найкращої стратегії залучення прямих іноземних інвестицій та найбільшої економічної ефективності ведення бізнесу.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути