chrome firefox opera safari iexplorer

Під час Євро Київ опиниться у транспортному колапсі

24 січня 2012 о 09:16

Під час Євро-2012 Київ зіткнеться з величезними заторами через масове закриття вулиць – центр більш ніж на місяць стане пішохідним.

Планують перекривати і деякі станції метро: так, в день матчів не працюватимуть «Олімпійська» і «Палац спорту». У КМДА склали транспортну схему на час чемпіонату.

«Фан-зона на Хрещатику і Майдані з 25 травня до 1 липня буде тільки пішохідною», — розповів газеті «Сегодня» перший заступник начальника управління транспорту Іван Шпильовий.

В день матчів будуть закриті для проїзду вулиці Червоноармійська, Федорова, Барбюса, пров. Лабораторний, бул. Л. Українки, вул. Басейна та пл. Л. Толстого.

«Це буде так званий транспортний периметр, куди під час матчу зможуть заїхати лише гості, спецтехніка та місцеві жителі за пред'явленням паспорта. Між матчами цей периметр працює в звичайному режимі за винятком Хрещатика», — зазначив Шпильовий.

У дні матчів буде змінена і робота наземного громадського транспорту. «Деякі маршрути, які проходять через цю зону, розриваються на два. Деякі замінюватимуться автобусами, щоб можна було об'їхати», — повідомив чиновник.

Не пощастить і пасажирам метро. Наприклад, станції «Олімпійська» і «Палац спорту» закриватимуть в день футболу на добу для уникнення тисняв і різних НП, можливо, така ж доля спіткає станції «Майдан Незалежності», «Хрещатик» і «Театральну».

Весь бульвар Л. Українки в КМДА збираються під паркування автобусів УЄФА. Також для організованих груп уболівальників будуть паркінги біля Кловського спуску і вул. Горького.

«Людей, які прилітають до „Борисполя“, вивозитимуть спецавтобуси до ст. м. „Бориспільська“. Звідти вони потрапляють на найближчі до стадіону ст. м. „Кловська“, „Палац України“, адже інші станції будуть закриті. Пішки вони вже йдуть до стадіону», — розповідає схему Шпильовий.

Щоб уболівальники добре орієнтувалися в незнайомій місцевості, встановлять тимчасово 2,5 тис. інформтабличок, які будуть з логотипом Євро, позначенням напряму стадіону або транспорту стрілками. На в`їздах до Києва обладнають так звані перехоплюючі паркінги.

«Є інформація, що на машинах приїдуть близько 2 тис. шведів. Для них по Житомирському напрямку поблизу вул. Берковецька обладнали майданчики на 500-600 машин. Від цих парковок цілодобово курсуватимуть автобуси до метро «Академмістечко», — сказав І.Шпильовий.

Вантажні автомобілі, як планується, в дні матчів у місто не пускатимуть.

Рядовим киянам, яких матчі Євро-2012 не зацікавлять, у мерії радять на дні матчів не призначати зустрічей у центрі міста.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути