chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з'явився перший джазовий оркестр

10 січня 2012 о 12:45

Перший джазовий постійний біг-бенд дебютував в українській столиці. Грають у ньому 17 найкращих джазменів Києва. Для багатьох з них — це перша спроба виступати в оркестрі. Перша і аншлагова. Дебютний концерт — зібрав повну залу.

Поки що порожня зала. Майже порожньо і на сцені. Та за кілька хвилин тут зіграє перший у Києві постійний біг-бенд. Для столиці — це нонсенс.

Коган: "Поява в Києві, в європейській столиці, це подія. Біг бенд завжди був, є і буде найвищою формою джазової музики. Біг бенд — це як з`їзд партії, щоб було зрозуміло".

Музиканти вже відрепетирували. Та Андрій, учасник оркестру, насамкінець виходить на сцену і перевіряє звук свого контрабаса.

Андрія як і решту 16 музикантів до біг-бенду запросили. Усі вони джазмени зі стажем. Кажуть — джаз обрали, бо музика — особлива.

Андрій Арнаутов, учасник біг бенду: "Джаз — это музыка, в которой есть такие вибрации, которых нет в другой музыке, это прежде всего энергетика, свойственна только этой музыку".

А це та сама решта учасників біг-бенду. Спокійні і з гумором. За кілька хвилин до концерту — грають у звичайне доміно.

Денис Ефременко, учасник біг-бенду: "А мы отдыхаем, мы уже репетировали".

Журналіст «5 канал»: "Таким образом отдыхаете?"

Денис Ефременко, учасник біг-бенду: "Да, мы абстрагируемся от всего мира".

Художньому керівникові колективу  — Деннису Аду — не до жартів.Саме цей молодий, та вже відомий в Україні трубач і збирав біг-бенд. До концерту готувалися ретельно — рівно місяць.

Деннис Аду, учасник біг-бенду: "Это очень сложно собрать хороших музыкантов в данное время, поскольку все играют в абсолютно разных коллективах, шоу-бизнес, проэкты, преподают, очень сложно собрать было".

Про творчі плани коллективу — поки що ні слова.

Деннис Аду: "Очень большие планы, но всё зависит от сегодняшнего концерта".

Бо грати в оркестрі, кажуть, річ не проста. Думають, чи вдасться, а ще — чи збиреться зала. Та про останнє дарма непокоїлись. У залі — аншлаг.

Глядачка: "Если сегодня полный зал, то такого биг-бенда, наверное, не хватало. Джаз — это музыка для любого человека, джаз ну жно слушать сердцем".

Глядач: "Я например ждал этого события. Джаз всегда воспринимался, как музыка элитарная, большой аудироии у него уже не будет, но хотелось, чтобы больше было".

Біг-бенд у столиці — таки чекали. Музиканти ледь вийшли на сцену і ще не зіграли жодного акоррда, а вже оплески. І попри те, що грали не власну музику, а джаз класичний — публіка майстерність першого київського біг-бенду — оцінила.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути