chrome firefox opera safari iexplorer

Кілька десятків приміщень в історичних будинках Києва виставлять на продаж

24 травня 2012 о 13:10

Значна частина історичних приміщень сьогодні може бути включена до Програми приватизації шляхом викупу. Відповідний проект рішення внесений до порядку денного сьогоднішньої сесії Київради.

Про це повідомила «Рідній країні» прес-служба депутата Київради (БЮТ-Батьківщина), голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця.

Зазначений проект рішення «Про внесення змін до рішення Київради від 31.03.2011 №100/5487 «Про Програму приватизації комунального майна територіальної громади м. Києва на 2011—2012 роки» не погоджений ані Головним управлінням охорони культурної спадщини, ані профільною комісією Київради.

«Всі ми знаємо чим закінчуються такі приватизації – недбалі господарі навмисно руйнують будинки, або доводять до руйнації задля побудови на їх місці офісних центрів, готелів, паркінгів тощо», — застеріг О. Бригинець.

Він навів кілька прикладів: скандал навколо видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та Капели Ревуцького, коли власники одного з приміщень зруйнували міжповерхове перекриття, завдали шкоди історичному будинку та закладам культури, які там розміщуються, аргументуючи це ремонтом. Або історія з Будинком композиторів на вул. Софіївська, 16/16, коли навіть ремонтні роботи в одному з приміщень історичного будинку призвели до того, що будинок руйнується.

Депутат наголосив, що якщо це питання буде зняте з розгляду сесією Київради, то О. Попов та його підлеглі особисто нестимуть відповідальність за долю історичних будинків, що внесені до переліку Програми приватизації, а саме:

вул. Ш. Руставелі, 17,
вул. Ш. Руставелі, 15
пл. Л. Толстого
вул. Л.Українки, 20
вул. Басейна, 13 Б
вул. Володимирська, 19
вул. Володимирська, 19 А
вул. Володимирська, 48 А
вул. Городецького, 12/2/ 3
вул. Городецького, 9
вул. Грушевського, 4 А
вул... Інститутська, 17/15-19
вул. Кловський узвіз, 14 Б
вул. Лютеранська, 3
вул... Немировича-Данченка, 1
вул. Предславинська, 11
вул. Предславинська, 38
вул. Предславинська, 49
вул. Рейтерська, 18 А
вул. Рибальська, 11
вул. Саксаганського, 40/85
вул. Шовковична, 7

Розділи: Суспільство