chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільше українців турбує безробіття, «мовний» інтерес – на 31-му місці

15 червня 2012 о 17:38

Педалювання партією влади питання регіональних мов під приводом захисту прав національних меншин є надуманим. Це питання наших співвітчизників цікавить в останню чергу.

Такий висновок напрошується за результатами соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова і фондом «Демократичні ініціативи» серед 2009 респондентів в усіх регіонах. Опитували людей у період із 30 травня по 6 червня, якраз у розпал «мовної» війни у парламенті.

Як свідчать отримані дані, найбільше наших співвітчизників турбують матеріальні питання, пише Високий замок.

Зокрема, проблема безробіття – це зазначили в анкетах 59,3% опитаних. 51,9% респондентів найперше переймаються подоланням кризи в економіці, 51,5% — підвищенням загального рівня зарплат, пенсій, стипендій, 43,3% — зниженням цін на продукти і товари першої необхідності.

Статус російської мо­ви цікавив 3,9% опитаних. Із 33 питань, внесених до анкети, це питання за актуальністю опинилося на 31-у місці.

На 32-у – проблема подолання релігійних конфліктів.

На останньому місці – питання про вступ України у НАТО.

Доречним буде зауважити, що у 2004 році питання мови цікавило 8,9% опитаних.

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути