До Євро-2012 столичні кафе і ресторани в центрі міста на 50% підвищують ціни на своє меню.
Про це повідомила гендиректор однієї з консалтингових компаній Ольга Насонова, пишуть «Коментарі».
«Практично всі ресторани в центрі Києва підвищують свої ціни, меню в середньому підвищується на 30-50%, а також відмовляються від знижкових позицій, так званих „щасливих годин“, дисконтів», — сказала Насонова.
Водночас, за словами експерта, меню можуть подешевшати вже в перші дні чемпіонату Європи з футболу, коли стане зрозумілою ситуація із попитом на послуги в кафе, барах та ресторанах.
«Зараз ніхто з рестораторів не може передбачити, яким буде попит, скільки взагалі буде туристів. Тому ціни можуть змінитися вже в перші дні Євро-2012. Так, можуть повернутися знижки і меню повернутися на свої старі позиції», — каже Насонова.
Також Насонова зазначила, що нині є випадки, коли заклади працюють з двома меню — українським і англомовним, в якому ціни різняться мінімум на 30%.