chrome firefox opera safari iexplorer

Львів ризикує залишитися без внутрішніх та деяких закордонних авіарейсів

03 листопада 2012 о 09:14

В аеропорту “Львів” імені Данила Галицького новий скандал. Не встигли вгамуватися пристрасті щодо встановлення на території летовища сміттєспалювальної установки для утилізації відходів з повітряних суден, як виникла загроза припинення внутрішніх та деяких міжнародних авіарейсів, пише Високий замок.

Керівництво летовища попередило українських авіаперевізників про борги перед аеропортом. Якщо найближчим часом авіакомпанії не заплатять аеропорту гроші, то він погрожує припинити обслуговування окремих рейсів. Цю інформацію підтвердила “ВЗ” менеджер з маркетингу МА “Львів” імені Данила Галицького Галина Винарчик.

“За станом на 30 жовтня деякі українські авіаперевізники оплачують послуги, надані Міжнародним аеропортом «Львів», із порушеннями. Це призвело до виникнення боргів у значних розмірах. В разі подальшого недотримання договірних зобов’язань, аеропорт залишає за собою право припинити обслуговування рейсів”, — йдеться у повідомленні на офіційному сайті аеропорту.

У прес-службі аеропорту не кажуть, яку суму заборгували авіаперевізники, мовляв — комерційна таємниця.

“Авіаперевізники заборгували нам за обслуговування рейсів, — каже Галина Винарчик. — Наразі аеропорт не припиняв жодного рейсу, лише попередили компанії про борги. Якщо вони відреагують, то проблем не буде”.

З досьє «Високого замку»

З Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького авіарейси мають 12 іноземних та 4 українські перевізники (“АероСвіт”, “МАУ”, “Роза вітрів” та “Ютейр¬Україна”).

Зі Львова можна долетіти до Москви, Варшави, Неаполя, Відня, Мюнхена, Праги, Стамбула, Тімішоари, Дортмунда, Венеції, Вроцлава, Кракова, Салонік, Хургади, Анталії, Сургута, Тівату.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути