chrome firefox opera safari iexplorer

З’явився «Національний реєстр рекордів України»

26 грудня 2012 о 16:11

В Україні з’явився свій друкований аналог Книги рекордів Гіннеса – “Національний реєстр рекордів України”, повідомляє ЛітАкцент з посилання на «Сегодня.»

Раніше рекорди фіксували максимум на сайті, а тепер буде книжка – її представили 24 грудня в Києві. В ній зібрали досягнення, встановлені за 21 рік незалежності України (їх виявилося близько 200), і розділили їх за напрямками: “Технології”, “Спорт”, “Космос”, “Повітряні рекорди”, “Колекції”, “Світ речей”, “Людські досягнення”, “Автомобілі”, “Їжа та напої”, “Усе найбільше” і “Усе найменше”.

За словами керівника проекту Лани Вєтрової, серед українських досягнень є, наприклад, і найменша Конституція України – книжка легко розміщується на п’ятикопійковій монеті, і відомості про те, як перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк здійснив політ до зірок.

Зафіксовано рекорди українського силача Назарія Павліва, який за 1 хвилину 43 секунди надув і розірвав сім медичних грілок і протягнув за собою 24-тонну вантажівку з колодами; альпіністів, які зіграли у футбол на висоті 6 км у Гімалаях; черкащанки Анни Янко, яка не стриглася 28 років і відростила волосся довжиною 2 м 21 см.

Вєтрова зазначає, що збірник українських рекордів уже з наступного року випускатимуть щорічно, а кожне досягнення і подія будуть підтверджені фотографіями й посиланнями на відеоролики.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути