chrome firefox opera safari iexplorer

Українці через комп'ютерний синдром втрачають зір

08 січня 2013 о 09:40

Гострий зір українців втрачається через постійну роботу за комп'ютером на роботі і вдома.

Як йдеться в сюжеті ТСН, від постійного пересихання очей перед монітором мешканці України хворіють на так званий комп'ютерний синдром. Щоб його набути, достатньо проводити понад дві години на день за робочим комп'ютером чи за домашнім.

Сухість, свербіж та почервоніння очей – перші симптоми синдрому. А далі — погіршення зору.

«В мене постійно червоніють очі, починаючи з обіду і до кінця дня вони можуть бути такі, як у вампіра», каже графічний дизайнер Олексій, який просиджує за комп'ютером щонайменше 8 годин на день.

Лікарі дослідили, що перед монітором користувачі кліпають очима у 12 разів менше, аніж потрібно. Тому й виникає сухість ока, яка переростає у синдром.

Таким як Олексій рятуватися доведеться штучними сльозами. А від перевтоми м'язів втрачається і гострота зору.

За світовою статистикою, комп'ютерний синдром мають 80% користувачів ПК. Нині його зарахували до хвороб.

Аби запобігти його виникненню лікарі радять робити 5-хвилинну перерву хоча б щогодини та закривати очі.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути