chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві презентують перший Альбом малюнків Тараса Шевченка

27 лютого 2013 о 08:54

Сьогодні, 27 лютого, о 14:00 у Літературно-меморіальному будинку-музеї Тараса Шевченка (пров. Тараса Шевченка 8-а) відбудеться презентація першого «Альбому малюнків Тараса Шевченка 1841—1843 рр.».

У презентації візьмуть участь:

• Микола Томенко, засновник Фонду «Рідна країна», відомий громадський і політичний діяч
• Сергій Гальченко, відомий вчений, заступник директора Інституту літератури ім... Т. Шевченка НАН України
• Василь Степаненко, директор видавництва «Веселка»
• Іван Гриценко, декан юридичного факультету Київського національного університету ім... Т. Шевченка
• Віктор Набруско, секретар Національної спілки журналістів України
• Микола Пшінка, головний художник видавництва «Веселка».

Довідково

До цього «Альбому» входять рисунки 1841—1843 років, виконані Тарасом Шевченком у Петербурзі, краєвиди Києва, типи селян і численні ескізи, етюди і начерки до «Живописної України», «Селянської родини», зроблені під час першої подорожі поета Україною 1843 року. Більшість рисунків зроблено олівцем, в окремих випадках – тушшю-пером.

Окрім ілюстрацій, «Альбом» також містить науковий коментар відомого вченого, заступника директора Інституту літератури Сергія Гальченка, з якого читачі зможуть дізнатися про історію та мотивацію того чи іншого малюнку.

Унікальність цього видання полягає в тому, що вперше на широкий загал представлена факсимільна копія альбому, який до цього часу був доступний лише вузькому колу науковців та дослідників.

* На презентацію необхідна акредитація: (044) 284.97.17

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути