chrome firefox opera safari iexplorer

У Раді не проголосували за святкування 60-річчя української співачки Квітки Цісик

16 травня 2013 о 12:48

Верховна Рада сьогодні не підтримала проект постанови про святкування 60-річчя з дня народження відомої української співачки, яка жила в США, Квітки Цісик.

За даний законопроект проголосували 208 народних депутатів при необхідних 226. «За» проголосували більшість депутатів з фракцій «Батьківщини», «Свободи» та «Удар», а також практично всі нефракційні. Партія регіонів дала найбільше голосів 24 голоси, комуністи постанову не підтримали. Для позитивного голосування не вистачило підтримки 18 депутатів.

Квітка Цісик була відомою в США співачкою українського походження, яка за свої кошти в 80-ті роки видала два альбоми українських пісень у своєму виконанні найвищої студійної якості. Квітка Цісик померла від раку в 1998 році.

У радянські часи її творчість в Україні була під негласною забороною. На початку цього року телеканал «Інтер» випустив спеціальний фільм, присвячений Квітці Цісик.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути