chrome firefox opera safari iexplorer

У Раді не проголосували за святкування 60-річчя української співачки Квітки Цісик

16 травня 2013 о 12:48

Верховна Рада сьогодні не підтримала проект постанови про святкування 60-річчя з дня народження відомої української співачки, яка жила в США, Квітки Цісик.

За даний законопроект проголосували 208 народних депутатів при необхідних 226. «За» проголосували більшість депутатів з фракцій «Батьківщини», «Свободи» та «Удар», а також практично всі нефракційні. Партія регіонів дала найбільше голосів 24 голоси, комуністи постанову не підтримали. Для позитивного голосування не вистачило підтримки 18 депутатів.

Квітка Цісик була відомою в США співачкою українського походження, яка за свої кошти в 80-ті роки видала два альбоми українських пісень у своєму виконанні найвищої студійної якості. Квітка Цісик померла від раку в 1998 році.

У радянські часи її творчість в Україні була під негласною забороною. На початку цього року телеканал «Інтер» випустив спеціальний фільм, присвячений Квітці Цісик.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути