chrome firefox opera safari iexplorer

Влада Росії не хоче реєструвати Український конгрес

31 липня 2013 о 12:42

Міністерство юстиції Росії вдруге відмовило у внесенні Загальноросійської громадської національно-культурної організації «Український конгрес Росії» (УКР) до Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Про це власному кореспонденту УНІАН в РФ повідомили в прес-службі УКР.

«Цікавим, якщо не сказати більше, видається той факт, що окремі претензії до Статуту УКР висунуті Мін'юстом уперше, хоча минулого разу чиновники на них чомусь не звернули ніякої уваги», — сказав співрозмовник агентства.

За його словами, зараз організація стоїть перед дилемою: проводити повторний з'їзд і вносити зазначені у переліку зміни й уточнення до Статуту організації, чи спробувати довести свою правоту в суді або під час зустрічі з чиновниками реєструючого органу.

Представник УКР додав, що обидві пропозиції повинні пройти процедуру голосування за участі всіх членів правління конгресу.

Як повідомлялось 24 листопада 2012 року у приміщенні Національного культурного центру України в Москві відбувся засновницький з'їзд загальноросійської громадської організації «Український конгрес Росії», рішення про створення якого ухвалили українські громадські організації Росії 26 травня.

22 травня тогож року Міністерство юстиції Росії зареєструвало нову Федеральну національно-культурну автономію «Українці Росії», на засновницький з'їзд якої не пустили українських журналістів, а українська діаспора заявила, що нова організація створюється без її відома.

18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію Об'єднання українців Росії і виключення його з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

26 травня в Москві ухвалено рішення про створення Українського конгресу Росії (УКР) — всеросійської організації української громади у РФ.

Нагадаємо, 27 січня 2010 року рішенням Верховного суду РФ була остаточно ліквідована Федеральна національно-культурна автономія українців Росії (ФНКА УР), яка існувала з 27 березня 1998 року. Позов Мін’юсту РФ базувався на скарзі активіста фонду «Родіна» Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР «веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію».

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути