Хімічна сполука, яка міститься в кавуні, сприяє виводу молочної кислоти з тканин тіла. Це допомагає спортсменам ефективніше тренуватися і швидше відновлюватися.
У кавуні міститься амінокислота L-цитрулін. Вона пов'язана з оксидом азоту, який розширює кровоносні судини. З цієї причини кавун знижує тиск, ризик інсульту та інфаркту.
Співробітники Технічного університету Картахени протестували кавуновий сік на групі спортсменів-добровольців, пише The Telegraph.
За годину до тренування їм давали натуральний кавуновий сік, сік з доданою амінокислотою або плацебо. У підсумку обидва типи соку допомагали скоротити час відновлення серця і зменшити болі в м'язах. При цьому натуральний сік засвоювався краще. Він сприяв синтезу оксиду азоту і активував перенесення глюкози в скелетних м'язах.
На думку вчених, кавуновий сік цілком може замінити засоби, що зменшують м'язову втому, що скорочують ризик хвороб судин, серця і знімають стрес, викликаний надмірними фізичними навантаженнями.