chrome firefox opera safari iexplorer

Освітянські «експерименти» Табачника викликають обурення у науковців

02 вересня 2013 о 11:41

Згідно з нововведенням, усім нинішнім п'ятикласникам після девятого класу доведеться обрати профіль навчання. Наразі вся підготовка до профільного навчання залишається лише на папері.

Згідно з нею, у десятому та одинадцятому класах залишиться тільки шість обов'язкових предметів: математика, іноземна мова, природознавство, українська мова та література, історія України і всесвітня, а також фізкультура. Усе інше учні обиратимуть самостійно, повідомляє ТСН. 

«Ви захоплюєтеся українською літературою й історією України – у вас буде шість уроків, а фізики два», — пояснив голова Міносвіти Дмитро Табачник. 

Через фізику профільне навчання і почали критикувати. Українські науковці написали міністрові Табачнику відкритий лист: «Ви виховуєте націю невігласів — не може бути такого, щоб фізика не увійшла до переліку обов»язкових предметів", — обурилися науковці. 

«Просто більше годин на якийсь предмет за відсутності бази, технології і таке інше — це також буде профанація профільного навчання», — вважає заслужений вчитель України Віктор Громовий. 

Дехто називає профанацією й інше нововведення Міністерства освіти. Цього року всі п'ятикласники обов'язково мусять вивчати другу іноземну мову на вибір. Офіційно це називається новим державним стандартом. 

«Новий стандарт вступає в силу з першого вересня, а виконувати цей стандарт немає кому», — нарікає заступник директора загальноосвітньої школи Інна Нестоїтер. 

Проте чиновники заперечують брак кадрів і звітують натомість про те, що найбільше українських школярів другою іноземною обрали німецьку та російську. 

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути