chrome firefox opera safari iexplorer

Ідеальний час для ранкової кави — між 9:30 і 11:30

09 листопада 2013 о 10:02

Більшість із нас розпочинає ранок із чашки гарячої кави. Американські учені провели ретельне дослідження і встановили кращий момент для споживання гарячого напою.

Про це повідомляє Вести.ру з посиланням на The Telegraph.

«Представники Університету здоров'я у Бетесді, штат Меріленд, дійшли висновку, що краще всього пити каву між 9:30 і 11:30 ранку. Наприклад, о 10:30. Саме в цей час кофеїн краще всього взаємодіє з важливим гормоном кортизолом. Він відповідає за внутрішній годинник людського організму», — відзначає видання.

Рівень кортизолу підвищується вранці, відразу після пробудження, і залишається високим до 9 годин ранку, після чого починає різко падати. Саме у цей момент йому потрібна сильна «зарядка». 

Інакше, якщо пити каву раніше, коли в організмі ще не накопичилося достатньої кількості кортизолу, то ваша чутливість до кофеїну різко знизиться. Тому багато кому для того, щоб прокинутися, доводиться випивати не одну, а дві чашки кави.

За словами лікарів, при споживанні кофеїну працює той самий принцип, що і з ліками: їх треба приймати вчасно.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути