chrome firefox opera safari iexplorer

Фінансування «Арени Львів» припинено. У стадіону один охоронець на зміну

17 лютого 2014 о 10:14

З початку 2013 року з державного бюджету припинено фінансування збудованого до «Євро-2012» стадіону «Арена Львів».

Про це на нараді щодо подальшої експлуатації стадіону повідомив голова Львівської ОДА Олег Сало, повідомляє ZIK.

Також він зазначив, що на стадіоні є борги з виплати заробітної плати, а у штаті із передбачених 97 осіб наразі працює лише 36.

Директор «Арени Львів» Роман Черхавий своєю чергою заявив, що на даний час головна проблема стадіону – електропостачання, яке досі здійснюється за тимчасовою схемою – через той кабель, який був прокладений ще в часи будівництва. «Через це ми несемо прямі збитки, бо коли на стадіоні відбуваються якісь великі події, зобов’язані підключати альтернативні джерела», – сказав він.

За його словами, минулого року стадіон отримав державну дотацію на електроенергію, причому частина цих коштів надійшла у жовтні, а решта – 28 грудня, тому їх фактично неможливо було використати.

Також директор повідомив, що стадіон не має належної охорони. «Охорона була позавідомча. Вона пішла від нас. Фактично об’єкт охороняємо власними силами. Зюбаненко (начальник управління міліції міста Львова, – ред.) виділив для нас чотири працівники, які чергують по одному на зміну. Але цього мало, треба ще хоча б одного працівника», – заявив Роман Черхавий.

Ще однією з невирішених проблем залишається питання доїзду – досі повз стадіон не проїжджає жоден міський маршрут, додав він.

Від часу здачі в експлуатацію на «Арені Львів» відбулося лише 15 футбольних матчів. Під час сьогоднішньої наради обговорювалися й інші варіанти виростання об’єкту. Зокрема, 25 травня тут планується провести фестиваль до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, а у серпні – урочистості до Дня Незалежності.

Як повідомив перший заступник голови ЛОДА Олексій Сторчило, 26-28 травня має відбутися всеукраїнський фінал турніру «Шкіряний м’яч», а у вересні – турнір з нагоди 120-річчя українського футболу, в рамках якого планується провести чотири гри. Також у вересні на стадіоні можуть відбутися відбіркові матчі чемпіонату Європи з футболу за участі української збірної.

Окрім того, хоча стадіон суто футбольний, розглядаються варіанти проведення там змагань з деяких інших видів спорту. Але, як заявив Сторчило, без постійної гри футбольної команди, забезпечити нормальне функціонування стадіону буде складно.

Також на нараді піднімалось питання про можливість «передачі стадіону ефективному власнику», на що директор Роман Черхавий заявив, що тільки за, якщо це дозволить забезпечити його ефективне використання.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути