Всім відомо, що вживання ГМО продуктів шкодить здоров’ю людини.
Детальніше про те, якими саме можуть бути наслідки вживання таких продуктів дізнавалась «Країна здоров’я».
Серед основних ризиків від вживання генномодифікованих продуктів науковці виділяють пригнічення імунітету, алергічні реакції, метаболічні розлади тощо.
Попри те, що вживання ГМО продуктів розпочалось відносно недавно вчені стверджують, що алергічні реакції у дітей та дорослих суттєво збільшується через вживання таких продуктів.
Так, наприклад у Швеції кількість осіб, які страждають на алергію складає 7 %, у цій країні заборонене розповсюдження трансгенних продуктів. В США, де їх продаж дозволений і навіть не підлягає маркуванню, кількість осіб з алергією досягає 75 %.
Отже, з вживанням ГМО продуктів слід бути якомога більш обережним, адже вони можуть стати причиною виникнення алергії.