chrome firefox opera safari iexplorer

Музей-квартира Павла Тичини у Києві цьогоріч приєднається до акції «Ніч Музеїв»

14 травня 2014 о 09:30

В ніч з 17 на 18 травня в рамках Міжнародної акції «Ніч музеїв» Музей-квартира Павла Тичини в Києві відкриває меморіальний простір і пропонує відвідувачам відчути себе гостями поета, політика, громадського діяча. Про це УНН повідомили організатори заходу.  

Цьогоріч до акції вперше приєднується й Музей-квартира Павла Тичини у Києві, пропонуючи брендові авторські театралізовані дійства

«17 травня, о 21.30 – 23.00: нічна екскурсія з каганцями „А було ж колись і таке…“, на якій розповідатимуть про особливо потаємні сторінки життя Павла Тичини.

17 травня, о 23.30 – 2.00: прем’єра театралізовано-втаємниченого дійства „Крок з учора в завтра“. Роздинкою дійства буде неочікуваний для присутніх стрибок в часі – з „учора“ в „сьогодні“.

18 травня, 12.00 – 19.00: „Поетичний фестиваль на Терещенківській, 5“ (новостворений бренд музею). До участі запрошені всі охочі поети, письменники, музиканти, батьки з дітьми.

18 травня, 16.00 – 18.00: моновистава-перформанс „Сріблясті голуби у небесах“ у виконанні Заслуженого артиста України, Міністра культури України Євгена Нищука», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 травня — Міжнародний день музеїв. Головною складовою цього свята є «Ніч музеїв», один із 
найпопулярніших щорічних музейних заходів, коли майже 2 тисячі музеїв 42 країн Європи не сплять один раз на рік, працюючи для всіх тих, кому цікаво побачити незвичайний музей у незвичний час. Цьогоріч до акції вперше приєднується й Музей-квартира Павла Тичини у Києві.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути