chrome firefox opera safari iexplorer

Куркума допомагає спалювати жирові відкладення

25 червня 2014 о 10:11

Уповільнює процес старіння та розвиток хронічних недуг

Дієтологи знову звернули увагу на куркуму — пряність, яка використовується в їжу вже сотні років. Виявилося, куркума володіє протизапальними властивостями і допомагає спалювати жирові відкладення, пише meddaily.ru з посиланням на The Sydney Morning Herald. Деякі фахівці вважають куркуму універсальним продуктом, який захищає від хвороб серця, астми, артриту, хвороби Альцгеймера. Також вона є антиоксидантом. Він уповільнює процес старіння і розвитку хронічних недуг.

Зараз набувають поширення рецепти з куркумою. Її додають у сік або споживають разом з водою. В Індії, наприклад, куркуму завжди використовували в якості дезинфікуючого засобу і ліки від болю в горлі. Це також пояснює, чому в Індії один з найнижчих показників поширення хвороби Альцгеймера в світі.

Фахівці рекомендують пацієнтам з остеоартритом щодня з'їдати по чайній ложці прянощів. Ще її можна пити з молоком. Завдяки жиру з молока корисні речовини краще засвояться. До речі, проблема засвоєння куркуми — те, над чим вчені б'ються вже не перший рік. Нещодавно на ринку з'явиdся БАД — Терапкумін. Виявляється: цей ізолят куркуми чудово всмоктується, а показник біодоступності підвищений у 27 разів. Правда, повноцінна пряність все одно корисніша з точки зору впливу на запальні та аутоімунні захворювання.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути