Стан психіки людини безпосередньо залежить від продуктів, що споживаються нею щодня.
Список, що складається з кількох видів найбільш небезпечних продуктів, які руйнівно діють на психіку людини, був складений вченими на основі результатів експерименту за участю більше дев'яти тисяч осіб.
Як з'ясувалося, люди, які зловживають фастфудом, солодкими кондитерськими виробами, випічкою промислового виробництва, більш схильні до розвитку депресій і агресії по відношенню до оточуючих.
Ті ж, хто регулярно їсть зелень і овочі у великій кількості, як виявилося, більш врівноважені і спокійні особистості.
Всього один місяць постійного вживання фастфуду достатньо для людини, щоб вона почала відчувати себе гірше через підвищення рівня холестерину в крові, надмірної ваги та інших проблем. Їжа швидкого приготування небезпечна надмірним вмістом в ній солі, яка може нанести серйозної шкоди ниркам і серцю.
(1878, с.Шпотівка, Сумська область – 1972) – український вчений у галузі механіки. Автор фундаментальних праць з теорії опору матеріалів, теорії пружності та коливань. Один із організаторів і перших академіків Української академії наук. Основоположник школи прикладної механіки в США.