chrome firefox opera safari iexplorer

На День Незалежності влаштують два паради і низку концертів

12 серпня 2014 о 13:29

Міська влада вже почали готуватися до святкування Дня Незалежності, яке пройде 24 серпня в центрі Києва.

У програмі – невеликий військовий парад і низка патріотичних заходів, пише«Сегодня» з посиланням на представників КМДА.

«Ми плануємо три концерти народних колективів – у Хрещатому та Маріїнському парках. Вони будуть скромними і без пафосу», — розповіли у мерії.

В департаменті суспільних комунікацій зараз узгоджується програма.

«Ми відмовилися від проведення традиційного концерту на Майдані – його не буде. Зараз до нас звертаються організації, які планують проводити патріотичні заходи на Софійській, Михайлівській, Контрактовій площах», — розповіла директор департаменту Марина Хонда.

За її словами, на День Незалежності в Києві відбудеться парад вишиванок, у Гідропарку – Кубок незалежності з пляжного футболу, відкриється тематична виставка квітів на Співочому полі.

«Масштабного святкування не буде. Усі заходи обійдуться в 200 тисяч гривень. А в минулому році витратили 1,4 мільйона гривень», — відзначила Хонда.

Вона додала, що також на честь річниці незалежності запланований і військовий салют.

«Що ж до військового параду, то він планується. Але ми чекаємо вказівок від Міноборони – тому що поки не визначені ні вулиці, по яких він пройде, ні кількість техніки», — розповіла Хонда.

У прес-службі Міноборони нам підтвердили, що парад у Києві відбудеться. Нині Нацгвардія проводить репетиції.

«Ми вже провели три репетиції військового параду – на злітній смузі одного зі столичних заводів. У параді братимуть участь курсанти військових училищ, інститутів, університетів і ліцеїв, барабанщиці. Всього буде задіяно близько 15 „коробок“ (у кожній – до 150 бійців), а також 49 одиниць військової техніки», — розповіли в Нацгвардії.

У параді візьмуть участь машини типу «Куга», БТР-3, військові тягачі, гармати і гаубиці.

«Спільна репетиція з технікою пройде в цю п'ятницю. Поки парад запланований на Хрещатику: його завершить „коробка“ з солдатів, які воювали в зоні АТО», — підсумували в Нацгвардії.

Наразі дорожники готують до святкування центр міста і запевняють, що встигнуть закінчити косметичний ремонт до Дня Незалежності.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути