chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці хліб може подорожчати на 20%

14 серпня 2014 о 11:52

У столиці знову можуть зрости ціни на продукт №1. На цьому наполягають столичні пекарі 

У квітні цього року ціни на хліб вже підвищували на 6-20%, але тоді подорожчання торкнулося всіх сортів, крім соціальних: для «Печерського» (3,38 грн), «Українського домашнього подового» (3,16) і «Арнаута» (3 грн) ціни залишили колишніми. Цього разу зросте і вартість соцхлеба. У «Київхлібі» запевняють, що соціальні сорти подорожчають максимум на 30 коп., а всі інші – подорожчають в середньому на 20% (50 коп. – 1 грн).

Як стверджують хлібороби останній перегляд цін в квітні не врахував в повному обсязі постійно зростаючі витрати на виробництво, і покрив лише частину витрат. Щоб їх покрити, потрібно підвищити ціни на хлібобулочні вироби майже на 20%.

Джерело: ПІК
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути