chrome firefox opera safari iexplorer

Секонд-хенд може подорожчати у 5 разів

25 березня 2013 о 15:10

Внесення змін до закону про митний тариф щодо одягу та інших виробів, що були в ужитку, означатиме істотне подорожчання секонд-хенду. Про це заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, пиге «Газета.ua». «

Я навмисно перевірив вартість светра у секонд-хенді. У середньому його вартість становить 20 гривень, його вага — 600 грам. За новими правилами законопроекту, тільки розмитнення цього светра коштуватиме більше 60 гривень», — каже політик «Додайте до цього вартість його транспортування, оренду приміщень, де він продається, зарплату працівників і рентабельність для підприємця, який цим займається. У підсумку маємо, що після введення закону цей светр буде коштувати близько 100 гривень», — навів приклад Бригинець.

Законопроектом №2321  про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» пропонується внести зміни в частині розміру ставок ввізних мит на товарну підкатегорію «Одяг та інші вироби, що використовувалися: взуття, одяг і додаткові речі до одягу і їх частини, інші», встановлюючи мінімальну ціну на розмитнення — 10 євро за 1 кг.

Нагадаємо, експерти зазначали, що українські продукти значно подорожчали і не збираються дешевшати.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути