chrome firefox opera safari iexplorer

У Раді Європи розповіли, чого торкнуться нові санкції проти Росії

12 вересня 2014 о 10:17

Під санкції ЄС щодо Росії потраплять п'ять держбанків, три енергокомпанії і 24 фізосіб.

Нові санкції Євросоюзу стосовно Росії передбачають заборону на кредитування п'яти російських держбанків і трьох найбільших енергетичних компаній. Про йдеться в повідомленні Європейської Ради у четвер, 11 вересня.

«Громадяни та компанії Євросоюзу не можуть більше надавати кредити п'яти найбільшим російським державним банкам. Буде заборонена торгівля новими облігаціями, акціями або аналогічними фінансовими інструментами з терміном погашення більше 30 днів, виданими тими ж банками. Буде заборонено фінансування боргів трьох основних оборонних компаній і трьох великих енергетичних компаній Росії, а також заборонена торгівля їхніми облігаціями і капіталами з терміном погашення більше 30 днів», — йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що під санкції потраплять особи, що виступають проти територіальної цілісності України.

«У список осіб, які перебувають під забороною на поїздки і заморожування активів, буде додано 24 людини. Це ті, хто діяли проти територіальної цілісності України, в тому числі нове „керівництво“ на Донбасі, „уряд Криму“, а також російські керівники та олігархи... Загальна кількість осіб, що підлягають санкціям, досягне 119-ти», — йдеться в повідомленні.

Крім того, санкції включають в себе посилення обмеження на доступ Росії до ринку капіталу ЄС, в тому числі надання послуг, пов'язаних з видачею зазначених фінансових інструментів, наприклад, брокерських.
Водночас заборона експорту товарів подвійного призначення і технологій для військового використання в Росії був поширений на дев'ять змішаних оборонних підприємств, які не повинні отримувати товари подвійного призначення з Євросоюзу.

Як повідомлялося, глава Євроради Херман ван Ромпей підтвердив, що нові санкції Євросоюзу стосовно Росії набудуть чинності 12 вересня.

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути