chrome firefox opera safari iexplorer

Офіційно відкрився Всеукраїнський центр пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти учасників АТО

01 жовтня 2014 о 10:02

У Тернополі відбулося офіційне відкриття Всеукраїнського центру пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти воїнів АТО, засновницею якого стала радниця голови Тернопільської облдержадміністрації Алла Борисенко (волонтерське псевдо «Чонгар»).

На прес-конференції з цього приводу журналісти, зокрема, дізналися про результати вже проведеної волонтерами роботи, в результаті якої (за сприяння Центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус») уже розшукали та звільнили з полону понад двісті військовослужбовців. І більше ста сімей, чиї рідні загинули в зоні воєнних дій, змогли знайти, ідентифікувати та поховати їх як належить.

Як повідомила Алла Борисенко, Центр має у своєму розпорядженні всеукраїнську базу даних поранених, загиблих та зниклих безвісти. Він тісно співпрацює зі згадуваним уже Центром звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус» та його регіональними осередками, а також Міністерством оборони України, СБУ, військовими комісаріатами, правоохоронними органами та органами місцевого самоврядування всіх рівнів.

Серед головних напрямків роботи — допомога в пошуку інформації про військовослужбовців, які зникли безвісти, встановлення осiб загиблих, сприяння військовим у відновленні втрачених документів, консультації рідним та близьким воїнів, які потрапили в полон, надання психологічної допомоги.

До речі, Алла Борисенко зазначила, що найпоширенішою помилкою рідних військовослужбовців, які потрапили в полон, є їхні публічні заяви у засобах масової інформації. Це потім дуже гальмує чи й робить неможливим звільнення або обмін, а іноді може коштувати й здоров’я і навіть життя полоненого.

Звернутися до Центру по допомогу можна щодня з 9-ї ранку до 8-ї вечора за телефонами: (068) 65 73 926; (093) 38 44 211; (093) 319 94 20.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути