chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві показали найбільшу вишиту мапу нашої держави

22 січня 2015 о 17:43

Сьогодні, 22 січня, у Києві в Українському домі відбулась фіксація національного рекорду «Найбільша вишита вручну мапа України».

Упродовж п’яти місяців величезну мапу з гербами областей вишивали в усіх регіонах України. Вишивана мапа побувала в кожному обласному центрі, навіть в зоні проведення антитерористичної операції. Стартувала патріотична акція у Вінниці, тож саме ця область з’явилася першою на полотні. Останню вишивку закінчили робити столичні майстрині на Водохреща у Києві.

«У створенні цього полотна взяли участь майже шість тисяч вишивальниць. Люди приходили на цю роботу, як на свято, працювали вдягнуті у вишиванки. Хочу подякувати  за цей шедевр його авторам – всьому українському народові», – зауважила організаторка акції, вінничанка Ірина Кондратенко.

Вишиту мапу урочисто внесли до Національного реєстру рекордів України.

«Ми сьогодні, реєструємо нове досягнення, новий рекорд у категорії «Мистецтво». Досягнення це дуже хвилююче. Людей, які втілюють такі проекти, перемогти неможливо», – наголосила керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Вишивану мапу передали присутнім на дійстві депутатам Верховної Ради України. Ймовірно, невдовзі вона з’явиться у сесійній залі українського парламенту.

Джерело: zik.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути