chrome firefox opera safari iexplorer

Українська бібліотечна асоціація святкує 20-річчя

09 лютого 2015 о 12:16

У лютому 2015 року виповнюється 20 років з дня заснування Української бібліотечної асоціації (УБА) – всеукраїнської громадської організації, яка сприяє розвитку бібліотечно-інформаційної сфери і забезпеченню доступ до інформації. Нині УБА представляє близько 69 тис. бібліотечних працівників з усієї країни, понад 39 тис. бібліотек.

УБА як національна бібліотечна асоціація є членом Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ (ІФЛА) і представлена у трьох секціях – національних бібліотечних асоціацій, публічних бібліотек та університетських бібліотек. Це дає можливість членам УБА репрезентувати Україну на міжнародній арені, брати участь у міжнародних проектах і бути обізнаними у світових тенденціях бібліотечної справи.

За час діяльності Асоціацією було започатковано багато ініціатив, серед них – захист інтересів бібліотек, бібліотекарів і читачів, робота з різними гілками влади, участь у законодавчій та нормотворчій діяльності, професійні видання, конференції, семінари і круглі столи, міжнародні професійні програми і партнерства, традиції відзначення кращих у професії та певних напрямах роботи, інноваційні проекти тощо.

Джерело: cultprostir.com.ua
Розділи: Новини культури

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути