Рецепти ситних і корисних других страв особливо порадують любителів гарбуза.
Сьогодні ми вирішили поділитися цікавими ідеями, як несподівано і смачно можна поєднувати гарбуз із традиційними продуктами.
Що приготувати в піст: тушкований гарбуз із грибами
Перший рецепт дуже незвичайний − тушкований гарбуз із грибами. Насправді ці продукти дуже непогано виглядають разом, страва виходить насиченою і ситною.
Інгредієнти:
- 500 г. гарбуза,
- 300 г. печериць,
- 1 морква,
- 1 цибулина,
- 4 зубки часнику,
- зелень,
- 3 ст. ложки олії,
- 1 лавровий лист,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Приготування:
- Підготуй всі овочі. Гарбуз почисти і поріж невеликими шматочками. Гриби поріж кубиками. Моркву потри на середній тертці. Цибулю дрібно поріж. Часник пропусти через часничницю. Подрібни зелень.
- У сотейнику на розігрітій олії спасеруй цибулю 5 хвилин, додай моркву, потім гарбуз і обсмаж, помішуючи, 3 хвилини. Влий в овочі гарячу воду і тушкуй під кришкою на середньому вогні 15-20 хвилин.
- Тим часом обсмаж в олії печериці 7 хвилин. Відправ гриби до овочів, посоли, поперчи, додай лавровий лист, зелень і часник і тушкуй іще 5-7 хвилин.
Що приготувати в піст: смажена картопля з гарбузом
Чудове поєднання картоплі і гарбуза також мало кого залишить байдужим − це і смачно, і корисно, і вітамінно!
Інгредієнти:
- 500 г. картоплі,
- 400 г. гарбуза,
- 1 цибулина,
- зелень,
- 3-4 ст. ложки олії,
- мелений коріандр за смаком,
- паприка за смаком,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Приготування:
- Картоплю і гарбуз поріж соломкою. Цибулю поріж чверть кільцями.
- У великій сковороді розігрій олію. Обсмаж спочатку картоплю на середньому вогні 3-5 хвилин.
- Потім додай гарбуз і обсмажуй іще 3 хвилини. Додай цибулю, спеції і готуй на середньому вогні ще 15 хвилин.
- Наприкінці посип зеленню, посоли і перемішай.
Смачного!