chrome firefox opera safari iexplorer

Що приготувати в піст: рецепти з гарбузом

18 квітня 2016 о 14:56

Рецепти ситних і корисних других страв особливо порадують любителів гарбуза.

Сьогодні ми вирішили поділитися цікавими ідеями, як несподівано і смачно можна поєднувати гарбуз із традиційними продуктами.

Що приготувати в піст: тушкований гарбуз із грибами

Що приготувати в піст
Тушкований гарбуз з грибами і морквою © Depositphotos

Перший рецепт дуже незвичайний − тушкований гарбуз із грибами. Насправді ці продукти дуже непогано виглядають разом, страва виходить насиченою і ситною.

Інгредієнти:

  • 500 г. гарбуза,
  • 300 г. печериць,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • 4 зубки часнику,
  • зелень,
  • 3 ст. ложки олії,
  • 1 лавровий лист,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Підготуй всі овочі. Гарбуз почисти і поріж невеликими шматочками. Гриби поріж кубиками. Моркву потри на середній тертці. Цибулю дрібно поріж. Часник пропусти через часничницю. Подрібни зелень.
  2. У сотейнику на розігрітій олії спасеруй цибулю 5 хвилин, додай моркву, потім гарбуз і обсмаж, помішуючи, 3 хвилини. Влий в овочі гарячу воду і тушкуй під кришкою на середньому вогні 15-20 хвилин.
  3. Тим часом обсмаж в олії печериці 7 хвилин. Відправ гриби до овочів, посоли, поперчи, додай лавровий лист, зелень і часник і тушкуй іще 5-7 хвилин.

Що приготувати в піст: смажена картопля з гарбузом

 

Що приготувати в піст
Смажена картопля з гарбузом © Depositphotos

Чудове поєднання картоплі і гарбуза також мало кого залишить байдужим − це і смачно, і корисно, і вітамінно!

Інгредієнти:

  • 500 г. картоплі,
  • 400 г. гарбуза,
  • 1 цибулина,
  • зелень,
  • 3-4 ст. ложки олії,
  • мелений коріандр за смаком,
  • паприка за смаком,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Картоплю і гарбуз поріж соломкою. Цибулю поріж чверть кільцями.
  2. У великій сковороді розігрій олію. Обсмаж спочатку картоплю на середньому вогні 3-5 хвилин.
  3. Потім додай гарбуз і обсмажуй іще 3 хвилини. Додай цибулю, спеції і готуй на середньому вогні ще 15 хвилин.
  4. Наприкінці посип зеленню, посоли і перемішай.

Смачного!

22 листопада

Інші дати
Народився Володимир Даль (Козак Луганський)
(1801, м.Луганськ –1872) – російський вчений, письменник. Прославився як автор «Тлумачного словника живої великоросійської мови».
Розгорнути