chrome firefox opera safari iexplorer

Логотипом «Євробачення-2017» стане українське намисто

30 січня 2017 о 16:13

Гаслом пісенного конкурсу «Євробачення-2017», який пройде в травні 2017 року в Києві, стали слова «Celebrate Diversity», що українською можна перекласти як «Відзначаймо (шануймо) розмаїття», а ключовим елементом логотипу та дизайну європейського пісенного конкурсу стане українське намисто.

Про це повідомляє DW.COM.

Логотип і офіційний дизайн події презентували в понеділок, 30 січня, Національна суспільна телекомпанія України та Європейська мовна спілка (EBU).

Основним елементом логотипу і дизайну цьогорічного «Євробачення» стало зображення українського намиста, в якому кожна з намистинок вирізняється своєю оригінальністю.

Цьогорічне гасло доповнює минулорічне «Єднаймося» («Come together»), яке використовувало місто-господар Стокгольм. «Слоган „Celebrate Diversity“ — про об’єднання Європи і країн поза її межами, громадяни яких зберуться разом, щоби вшанувати те, що нас поєднує і те, що відрізняє один від одного, робить нас унікальними», — каже виконавчий директор «Євробачення» Йон Ола Санд, цитує офіційний сайт конкурсу.

У «Євробаченні-2017» візьмуть участь представники 43 країн — це найбільша кількість учасників в історії конкурсу.

У вівторок, 31 січня, у Києві відбудеться церемонія передачі символічного ключа від «Євробачення» меру Києва Віталію Кличку головою міської ради Стокгольма Євою-Луїзе Ерландссон Слораш.

У цей же день пройде жеребкування з метою визначення порядку виступів країн-учасниць у півфінальному етапі цьогорічного конкурсу.

До слова

Проект державного бюджету України на 2017 рік передбачає виділення 655,7 мільйонів гривень на підготовку та проведення міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути