chrome firefox opera safari iexplorer

На Миколаївщині єдина ДЮСШ з веслування може припинити своє існування

24 лютого 2017 о 12:45

Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву (СДЮСШОР) з веслування на байдарках та каное, яка знаходиться на Миколаївщині, може припинити своє існування.

Про це розповіла директор закладу Марина Пришутова, пише Gazeta.ua.

У середу вона відвідала парламентські слухання комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму. На нараді були народні депутати, представники облдержадміністрацій зі всієї країни, депутати обласних рад та директори спортивних шкіл.

«Проблем багато в усіх. Але такої ситуації, як у нас, зі спеціалізованою школою — немає ні в кого. Жодної спеціалізованої школи в Україні не закрито. Для усіх шкіл, де є вихованці — члени збірної команди України, знайдено фінансування. У нас такі вихованці є. В деяких регіонах школи укрупнилися і стали комунальними закладами. Наприклад, на Волині, значно меншій за кількостю населення і фінансовими можливостями, є підтримка обласним школам ФСТ у повному обсязі. На нараді говорили, що такі фінансові видатки потрібно знаходити на місцях. Для цього потрібне бажання влади», — говорить Марина Пришутова.

На рівні області продовжують годувати обіцянками.

«21 лютого у Миколаєві я була запрошена на нараду до заступника ОДА із соціальних питань. Були директор департаменту фінансів області, мер Первомайська, представники міста Миколаєва. Більше години ми розглядали питання, але чогось конкретного немає. Є наміри. Обіцяють, що підготують листи до міст Миколаєва і Первомайська, в нас взяли розрахунки і планують на півроку надати субвенцію з цих міст», — розповіла директор школи.

Миколаївська СДЮСШОР з веслування на байдарках та каное вже третій рік практично кинута на призволяще обласною владою. Єдиний подібний заклад області й досі не зараховано до балансу обласної громади. Критична ситуація в закладі сталася, коли в 2014 році Верховна Рада під гаслами децентралізації скасувала централізоване бюджетне фінансування спортшкіл, поклала його на місцеві бюджети. Але передати місцевій владі податки, надходження від яких могли б піти на фінансування спорту, освіти, медицини, тощо «забули».

Останнім часом СДЮСШОР фінансується пратично «ситуативно» — за рахунок субвенцій миколаївського і первомайського міських бюджетів. У Миколаївській СДЮСШОР, разом з Первомайським відділенням, навчається 200 дітей. Відсутність стабільного фінансування призвела до того, що за цей час закрились відділення у Южноукраїнську та Баштанці. Працівники закладу по кілька місяців не отримують зарплати. При тому, що бюджет школи на 2017 рік складає 1,9 млн. грн. У масштабі області сума, практично, мізерна.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути