chrome firefox opera safari iexplorer

Фільм про ідеальне місто Жовкву покажуть вже цієї неділі

23 лютого 2018 о 13:56

Цієї неділі о 16.30 «Рідна країна» та телеканал ZIK запрошують до перегляду фільму про Жовкву -  унікальне місто з ідеальними пропорціями.

Гостей міста з першого погляду вражає міська площа Ринок. Для здійснення містобудівного задуму були запрошені зі Львова відомі архітектори італійського походження, які втілили принесені ідеї італійського ренесансу.

linetime.com.ua

 linetime.com.ua

Закладений засновником Жовкви С.Жолкевським у 1594 р.,замок будувався до 1606 р. Павлом Щасливим. Сьогодні в замку працює декільки музеїв: музей-кузня, гетьманська зала, музей «Ідеальне місто».

gH6JHymM5AY

Святині міста поєднали в собі різні релігії. Зокрема, костел Святого Лаврентія закладеному полоненими турками За кількістю і значимістю поховань видатних діячів Польської держави костел часто називають «Малим Вавелем». Його дзвіниця отримала назву «малої Пізанської вежі» (трохи перехилена).

panoramio.com

 panoramio.com

Монастир отців Василіян (Храм серця Христового) славиться своїми розписами.

ua.igotoworld.com

 ua.igotoworld.com

Тут можна побачити унікальні фрески — на стелі зображена політична і релігійна історія України.

JRwUTvC6s30

А також тільки тут є фреска Ісуса Христа у вишиванці.

Також в місті є дерев`яна церква Святої Трійці.

photographers.ua

 photographers.ua

В ній знаходиться п’ятиярусний іконостас, що налічує приблизно 50 ікон, створений майстрами Жовківської школи малярства та різьби Івана Рутковича на початку XVIII ст.

mapio.net

 mapio.net

Ви дізнаєтесь, чому місто досі називають «ідеальним», в якому соборі можна побачити унікальні фрески святих у вишиванках та яку роль відіграло місто у європейському виборі України.

Це та набагато більше дивіться вже в неділю. А коротку версію фільму ви можете переглянути просто зараз.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути