chrome firefox opera safari iexplorer

Як за сприяння Кличка киянам побудували приватний садочок за 195 тис грн в рік

11 травня 2018 о 11:14
facebook.com

В центрі міста «за підтримки київського міського голови В. Кличка» незаконно побудували приватний дитячий садочок.

Ні для кого вже давно не новина, що, зазвичай, забудовники нехтують інфраструктурою навколо житлових будинків, які реалізовують. Тому ми спостерігаємо картину, коли в дитячих садках та школах в одному класі навчаються 40 дітей. Але добре, коли хоч навчаються…

Мешканка будинку поблизу проспекту Лобановського, 4 Анастасія Багаліка розповіли цікаву історію на своїй сторінці у Facebook.Будівельна компанія, яка займається забудовою мікрорайону, зобов’язалась крім власних багатоповерхівок, збудувати дитячий садочок. Розпочали зводити ДНЗ ще у 2009 році, проте через невиконання забудовником вимог, будівництво припинили і поновили на прохання мешканців аж в 2016 році. Зрозуміло, що прохали вони державний дошкільний заклад, який за порядком мав збудувати забудовник і передати місту.

Анастасія Багаліка повідомила, що згодом перед будівництвом з’явились банери, на яких було зазначено «За підтримки київського міського голови В. Кличка» а замовником будівництва є Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Фото: Анастасія Багаліка

Але в будинках з’явилася реклама про садочок «Кудрявський» з зовсім іншою інформацією, мовляв, набір відкритий, тільки садочок виявився приватним і коштує 15 тис грн. в місяць + стільки ж потрібно заплатити при  вступі, виходить 195 тис грн.  в рік за навчання «в садочку від Кличка».

Фото: Анастасія Багаліка

В КМДА від ДНЗ відхрещуються, а ДСНС повідомляють, що нічого не будують. Натомість, мешканці зазначають, що за даними Геокадастру право власності на ділянку, на якій будують садок, належить КМДА, а майнові права – ДСНС.

Виходить, в Києві можна без відома КМДА, на землі КМДА, без участі ДСНС, яка вказана в паспорті, за власним бажанням просто так побудувати приватний дитячий садок?

Розділи: Політика

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути