chrome firefox opera safari iexplorer

Персональна виставка Олександра Павлова в галереї «АВС-арт»

16 січня 2022 о 18:34

Олександр Павлов належить до художників універсального складу, котрий переконливим чином втілює будь-які свої ідеї та задуми. Він відомий в Україні й далеко за її межами – десятки виставок, персональних і групових, вітчизняних і міжнародних, зібрали відгуки знаних мистецтвознавців та критиків.Доктор філології Юрій Івакін, відомий український колекціонер, визначив стиль художника як шалений «романтичний експресіонізм». Непересічним було ставлення до творчості Павлова Сергія Параджанова, який організував його тріумфальну виставку в Тбілісі. Доктор мистецтвознавства Ніна Дмитрієва завважувала, що Олександр Павлов у своїх бурхливо-колористичних полотнах віддає перевагу власне живописним методам та засобам вираження – експресії кольору, романтиці колориту. За освітою він архітектор, але його живопис не раціоналістичний, скоріше це – протестна реакція на позаемоційність і стандартність нашого архітектурного середовища. Особливо вирізняються його портрети, де відчувається увага до особистості й здатність дати лаконічну експресивну характеристику.Свого часу мистецтвознавець Ігор Диченко наголошував: «Олександр Павлов привносить риси київського бароко та футуризму, ясність прочитання «ландшафтної ситуації», що йде, можливо, від нашої давньої гравюри, й буйне тріумфування кольору, таке характерне для філософії живописного діапазону народної творчості. Він любить божевілля хмар, міць морської хвилі, крикливу ошатність літнього курортного містечка. У «кольорописанні» Олександра Павлова панує якась танцювальна містеріальна стихія. У його живописі чіпко спаяний клаптиковий світ». 

Про автораОлександр Павлов – український художник (архаїст-новатор), письменник, архітектор, спортсмен. Народився 22 травня 1939 року в Києві. Закінчив архітектурний факультет Київського інженерно-будівельного інституту (1962). Кандидат архітектури (1969), член Національної спілки архітекторів України (1978) та Національної спілки художників України (1989). Від 1968 р. реалізував 25 персональних і був експонентом 28 групових виставок в Україні, Росії, Грузії, Литві, Німеччині, Франції, Люксембурзі, Індії, Великобританії, Фінляндії. Твори знаходяться в колекціях Національного художнього музею України, Музею історії Києва, Музею сучасного образотворчого мистецтва України, а також у музеях Грузії, Литви, Німеччини, Фінляндії, приватних збірках США, Ізраїлю, Нідерландів, Франції.Олександр Павлов також відомий як письменник, автор книг «Владимирская горка» (1994), «Жизнь на Лысой горе» (2006), «Жизнь удалась» (2006), багатьох публікацій в альманахах і періодичній пресі.Має чорний пояс із карате шотокан.

Відкриття виставки – 18 січня 2022 о 18 годині.Наша адреса: м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх.Виставка працює 18 січня – 4 лютого 2022 з 12:00 до 18:00 щодня, крім неділі та понеділка. Вхід вільний. 

Контактний телефон: +380 (44) 359 11 33

E-mail: gallery.avsart@gmail.com Сайт: www.avsart.com.ua    Сторінка у Фейсбуці: @avsart.gallery

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути