chrome firefox opera safari iexplorer

Від Крушельницької до Терещенків: як одягались панянки в 19 столітті

24 лютого 2016 о 10:57

Пропонуємо старі фотографії кінця 19 – початку 20 століття, на яких зображені українки в образах аристократичних європейських леді. На фотопортретах можна побачити не традиційні вишиванки, а елегантні сукні, капелюшки й вишукані прикраси.

Пані зі Львова. Фото кінця ХІХ століття, Бахмут (до 1924 року так називалось місто Артемівськ).

Фотопортрет Соломії Крушельницької. Фото кінця ХІХ століття.

Олена Пчілка. Фото кінця ХІХ століття

Марія Заньковецька. Фото кінця ХІХ століття

Портрет жінки, Львів. Фото 1898 рік.

Родина Терещенків. Фото з архіву В. Ковалинського, опублікованого в його книзі “Сім’я Терещенків”.

Олена Пчілка і Леся Українка, Ялта. Фото січень 1898 року.

 

20 вересня

Інші дати
Наталія Лотоцька 
1938 – театральна актриса. Лауреат Шевченківської премії. Ролі: Пріська («Шельменко-денщик» Г. Квітки-Основ’яненка), Хведоска («Дві сім’ї» М. Кропивницького), Поліксена («Кассандра» Лесі Українки) та ін. Ведуча передачі Українського радіо «Від суботи до суботи» (понад 30 років). 
Розгорнути
Народився Іван Світличний
(1929, с. Половинкине Луганської області - 1992) - український мовознавець та поет. Твори "Ґранатові сонети", "Серце для куль і для рим", "У мене тільки слово".
Свободу не втікати з бою, Свободу чесності в бою, Любити те, що сам люблю, А не підказане тобою, Свободу за любов мою Хоч і накласти головою, А бути все ж самим собою, — Не проміняю на твою, Ліврейську, жебрану, ледачу, Вертку, заляпану, як здачу, Свободу хама й холуя. Несу свободу в суд, за грати, Мою від мене не забрати — І здохну, а вона — моя. (c) Іван Світличний, 1929
Розгорнути