chrome firefox opera safari iexplorer

В Італії встановили погруддя Соломії Крушельницької

08 серпня 2012 о 14:50

В італійському містечку Торре дель Лаго, що неподалік м. Віареджіо, де протягом липня-серпня проходить всесвітньовідомий оперний фестиваль «Пуччіні», відбулося урочисте відкриття бронзового погруддя славетної української оперної співачки Соломії Крушельницької.

Про це повідомило Посольство України в Італії.

Таким чином Італія долучилася до відзначення 140-річчя з дня народження нашої геніальної співвітчизниці (яке виповнюється у вересні цього року), стояти на одній сцені з якою вважали за честь Енріко Карузо, Тітто Руффо, Федір Шаляпін.

60 років тому вона пішла з життя, залишивши неоціненну творчу спадщину нащадкам.

Бронзовий монумент Соломії Крушельницької був встановлений в м. Торре дель Лаґо, де знаходиться музей італійського композитора Джакомо Пуччіні. Саме таму 1904 році  відбулося тріумфальне виконання Соломією головної партії в опері «Мадам Баттерфляй», яка до того, як відомо, зазнала гучного провалу в італійській «Ла Скала».

Як відомо, саме в Італії Крушельницька, яка була заміжня за мером міста Віареджіо, провела більшу частину свого творчого життя, мала величезний успіх та визнання.

Фото gazetaukrainska.com

Автор бронзового погруддя – відомий в Італії український скульптор Руслан Іваницький, який своїм витвором ще раз увіковічнив пам'ять про Соломію Крушельницьку в Італії.

Встановлення погруддя Соломії Крушельницької відбулося за ініціативи Посольства України в Італії, Міськради м. Віареджо, Фондації «Фестиваль Пуччіні», а також за підтримки Фундації «Сімонетта Пуччіні», УГКЦ в Італії, МЗС і МКТ України.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути