chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відбудеться перший арт-фестиваль, присвячений Чорнобилю

29 серпня 2017 о 13:39

З 30 серпня по 1 вересня у місті Славутичі, що на Київщині, відбудеться перший фестиваль «CHERNOBYLING», повідомляє Укрінформ.

“Перший арт-фестиваль «CHERNOBYLING» хоче згуртувати людей, небайдужих до історії зони відчуження, а також об'єднати світову спільноту у дослідженні теми Чорнобиля і його історії. За допомогою музики, мистецтва та різних форм активності фестиваль розповість про катастрофу і водночас дасть можливість глянути на неї з іншого боку”, — розповіли організатори.

Трьома основними напрямками фестивалю стануть геокешинг — туристична гра із застосуванням супутникових навігаційних систем; урбекс — індустріальний туризм, відвідання, дослідження і вивчення покинутих будівель і міст; а також різні види мистецтва — фото, музика.

За три дні фестивалю його відвідувачі зможуть послухати лекції учасників ліквідації і свідків аварії на ЧАЕС, поїхати на унікальну екскурсію найцікавішими місцями зони відчуження, міста Прип'ять.

Організатори — Славутицька міська рада, Асоціація туроператорів в Чорнобилі, Національний музей Чорнобиля в Києві, запросили з-за кордону та з України відомих вуличних художників (NeSpoon, Poland), фотографів (Тьєррі Ванхуйссе, Бельгія), геокешерів (Маріан Хекско, Чехія), дослідників урбаністичних та індустріальних об'єктів (Влад Вознюк, Україна).

Окрім українських гуртів «НАСТ», «...Та інші», у фестивалі візьмуть участь популярні гурти зі Словаччини (SIGNATURE), Чехії (MAAGA A ZDORP), Польщі (CINAMON).

Усі кошти від фестивалю будуть передані на допомогу самоселам — жителям Чорнобильської зони, які попри всі заборони, повернулися до своїх домівок.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути