chrome firefox opera safari iexplorer

Великий піст 2018: найкращі страви української кухні

06 березня 2018 о 10:53
tochka.net

Великий піст 2018 у розпалі. Якщо ти постиш, але любите готувати й хочете щодня подавати до столу оригінальні страви, зверніть увагу на страви української кухні.


Українські страви: пісний борщ із грибами й квашеною капустою

 

Великий піст українські страви

Великий піст: © depositphotos

Інгредієнти:

  • невеликий буряк — 1 шт.,
  • квашена капуста — півсклянки,
  • сухі сушені гриби — 5-6 шт.,
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.,
  • морква — 1 шт.,
  • борошно — 1 столова ложка,
  • олія — 25 г,
  • томат — 25 г,
  • перець, лавровий лист, сіль, зелень петрушки — за смаком.

Приготування:

  1. Гриби добре промиваємо кілька разів і варимо до м'якості.
  2. Виймаємо їх із бульйону й дрібно ріжемо. Обсмажуємо гриби в олії.
  3. В олії пасеруємо нашатковану соломкою квашену капусту, моркву, цибулю, буряк.
  4. Коли овочі трохи просмажаться, додаємо столову ложку борошна.
  5. Викладаємо овочі в каструлю, заливаємо грибним бульйоном.
  6. Додаємо томатну пасту, перець і лавровий лист.
  7. Додаємо в борщ гриби й варимо його ще 30 хвилин.
  8. Посипаємо все зеленню петрушки.
  9. Подаємо борщ із традиційними українськими пампушками.

Пісні українські страви: пампушки пшеничні з часником

 

Великий піст українські страви

Великий піст: © depositphotos

Інгредієнти:

для пампушок:

  • пшеничне борошно — 400 г,
  • дріжджі — 25-30 г,
  • вода — ¾ склянки,
  • цукор — 1 столова ложка,
  • соняшникова олія — 2-3 столові ложки,
  •  

  • сіль.

для соусу:

  • оцет 3% — 2-3 столові ложки,
  • часник — 1 головка,
  • олія — 2-3 столові ложки,
  •  

  • сіль.

Приготування:

  1. У двох третинах склянки теплої води розводимо цукор, дріжджі, сіль.
  2. У 100 г. борошна додаємо цю воду й замішуємо густе тісто.
  3. Ставимо тісто в тепле місце, даємо йому настоятися.
  4. Додаємо в нього решту борошна, води й олії.
  5. Добре вимішуємо і знову даємо підійти.
  6. З тіста формуємо невеличкі кульки завбільшки з горіх.
  7. Випікаємо в духовці при температурі 150 градусів до готовності.
  8. Готуємо соус. Чистимо часник, видавлюємо його часничницею. Додаємо оцет, олію й сіль.
  9. Усе розтираємо, добре перемішуємо й поливаємо соусом пампушки перед подачею на стіл.

Українські страви: пісний салат з картоплею

 

Великий піст українські страви

Великий піст: © depositphotos

Інгредієнти:

  • відварена картопля — 2 шт.,
  • солоний огірок — 1 шт.,
  • зелений горошок консервований — 3 столові ложки,
  • ріпчаста цибуля — половинка голівки,
  • олія — 1 столова ложка,
  • сіль, кріп за смаком.

Приготування

  1. Кріп дрібно ріжемо й перетираємо із сіллю, додаємо туди олію і перемішуємо.
  2. Варену картоплю акуратно чистимо, ріжемо кубиками й додаємо туди олію з кропом. Даємо настоятися.
  3. Огірок теж ріжемо кубиками.
  4. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо.
  5. Перемішуємо все з картоплею й додаємо зелений горошок.

Пісні українські страви: бурякова ікра

 

Великий піст українські страви

Великий піст: © depositphotos

Інгредієнти:

  • невелика морквина — 1 шт.,
  • невеликий буряк — 1 шт.,
  • соняшникова олія — 1 столова ложка,
  • цибуля — 1 шт.,
  • томатна паста — 1 столова ложка,
  • часник — 2-3 зубчики.

Приготування

  1. Сиру моркву й буряк тремо на тертушці й тушкуємо з олією.
  2. Окремо обсмажуємо цибулю в олії.
  3. Додаємо томат, сіль, перець і цукор.
  4. Змішуємо моркву, буряк і цибулю з томатом.
  5. Можна покласти в ікру відварені й подрібнені гриби, обсмажені з цибулею.

Українські страви: узвар із сухофруктів

 

Великий піст українські страви

Великий піст: © depositphotos

Інгредієнти:

  • сухофрукти — 500 г,
  • цукор — близько 300 г,
  • мед — півсклянки,
  • гаряча вода — 2 л.

Приготування:

  1. Сухофрукти перебираємо, великі ріжемо на частини.
  2. 2-3 рази промиваємо теплою водою.
  3. Заливаємо сухофрукти гарячою водою, закриваємо каструлю кришкою й варимо до готовності.
  4. Відвар заправляємо цукром і додаємо туди мед.
  5. Доводимо узвар до кипіння, знімаємо з плити і ставимо в холодне місце настоятися 2-3 години.

Смачного!

Джерело: tochka.net
Розділи: Суспільство

22 листопада

Інші дати
Народився Володимир Даль (Козак Луганський)
(1801, м.Луганськ –1872) – російський вчений, письменник. Прославився як автор «Тлумачного словника живої великоросійської мови».
Розгорнути