chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: НОК підтримав перенесення Олімпіади

02 квітня 2020 о 12:21

Віце-президент Національного олімпійського комітету України Микола Томенк на своїй сторінці у Facebook повідомив, що за підсумками засідання виконкому, було прийняте рішення підтримати перенесення Олімпіади.

«НОК України одноголосним рішенням виконкому, шляхом відеоконференції, ухвалив рішення про підтримку рішення МОК щодо нових термінів проведення Олімпіади в Токіо-2020 23 липня — 8 серпня 2021 року. МОК також вирішив зберегти стипендії олімпійської солідарності 1 600 спортсменам, в тому числі українським, до липня 2021 року. НОК із Міністерством спорту підтримує необхідність збереження українських стипендій для наших олімпійців до липня 2021 року.»

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути