chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Україна може стати країною зимових видів спорту

17 січня 2020 о 14:16
noc-ukr.org

Літаком зі Швейцарії до України повернулися частина української збірної, яка захищала синьо-жовті кольори на ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх, що тривають в Лозанні. У столичному аеропорту «Бориспіль» юних спортсменів зустрічали представники НОК України, національних федерацій, вихованці Броварського вищого училища фізкультури, колеги по видам спорту, рідні, друзі та близькі, а також представники ЗМІ.

У складі української делегації, яка прибула до Києва, — чемпіон ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх з хокею 3×3 Володимир Трошкін та його колега — віцечемпіон Ігор Денис Пасько.

Додому також прилетіли команди з біатлону та представники фігурного катання,  серед яких — бронзові призери у змаганнях змішаних інтернаціональних команд спортивна пара Софія Нестерова та Артем Даренський. Дніпряни доклали максимальних зусиль аби їх команда «Vision» замкнула трійку призерів наймасштабнішого юнацького олімпійського форуму.

Від імені Олімпійської родини юних спортсменів на рідній землі з успішним виступом привітав  віцепрезидент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко.

«Повний комплект нагород – успішний результат, який подарував хвилини радості та гордості українцям. Своїми здобутками ви показали, що разом з біатлоном та фрістайлом хокей та фігурне катання мають гарні перспективи», — підкреслив Микола Томенко, і додав: — Результати нинішніх змагань засвідчили прогрес у юнацькому хокеї та фігурному катанні. Якщо додати конкурентність національного біатлону і фрістайлу, то поступово вимальовуються обриси України — як країни й зимових видів спорту!"

Віцепрезидент НОК також відзначив спортивні школи, а саме: Броварське вище училище фізичного виховання (золота медаль Трошкіна Володимира, хокей у змішаній команді), Кривий Ріг (срібна медаль Паська Дениса, хокей у змішаній команді) та Дніпро (бронзові нагороди Несторової Софії та Даренського Артема у фігурному катанні).

Микола Томенко зазначив, що в зимових видахспорту столиця поки «пасе задніх».
«В Києві так і не з‘явилося належних для європейської столиці умов для розвитку дитячого та юнацького спорту. Може тому й на зустрічі не було жодного чиновника від влади, які так щедро наділили себе зарплатами, преміями та надбавками у грудні 2019 року.»



19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути