chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві заборонили продавати квас на вулицях

11 травня 2011 о 10:13

У київській мерії вирішили назавжди заборонити продаж бочкового квасу на столичних вулицях.

Вперше продаж квасу заборонили ще минулого року — через порушення санітарних норм і непридатність бочок. Цього року заводи-виробники напою хотіли відновити продаж бочкового квасу, але чиновники це відкинули.

«Така торгівля вже застаріла та й санітарним нормам не відповідає. Бочки прийшли в непридатність, не тримали температуру, СЕС заперечує. Тому наша позиція, щоб квасу в бочках на вулиці не було. Тим більше, Євро попереду. Такої торгівлі більше не буде», — розповів заступник начальника главку торгівлі Василь Щербенко.

Тож відтепер один з яскравих атрибутів спекотних столичних вулиць можна купити тільки в пластикових пляшках у магазинах або на розлив в деяких кафе.

У Києві жовті цистерни з написом «Квас» стали постійним літнім атрибутом вулиць з 30-х років минулого століття. До бочок шикувалися черги. Тоді квас коштував 3 копійки за маленький кухоль і 5 копійок — за півлітровий. У 2009 році він коштував 1,5 грн за склянку, 6 грн — літр.

 

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути