chrome firefox opera safari iexplorer

6 червня хочуть зробити в Україні Днем російської мови

07 червня 2011 о 17:35

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови «Про проголошення в Україні 6 червня Днем російської мови». Автором документа є народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Як повідомив у коментарі Gazeta.ua парламентарій, проект ініційовано відповідно до рішення ЮНЕСКО та рекомендацій Організації об'єднаних націй (ООН), засновником якої є наша держава.

«Урамках програми підтримки і розвитку багатомовності та культурної багатоманітності, заступником генерального секретаря ООН, керівником департаменту публічної інформації ООН Кіо Акасака було проголошено 6 червня Днем російської мови», — зазначив Колесніченко.

На його думку, прийняття постанови дасть можливість більш повно гарантувати громадянам України, які вважають своєю рідною мовою російську, право на використання рідної мови, що в подальшому сприятиме згуртуванню народу України.

Водночас «регіонал» наголосив, що не знає, які можуть бути в Україні негативні наслідки у разі прийняття такого документу.

«Про який негатив можна говорити, якщо ми кажемо про євроінтеграцію, про те, що ми підтримуємо європейські та міжнародні цінності? Чи ми виходимо з ООН, і нам не до вподоби її рекомендації та конкретні рішення?» — запитав політик.

Разом з тим, передбачувану реакцію представників ВО «Свобода» та інших українських націоналістів Колесніченко вважає «їхнею проблемою».

«Хай пропонують інші рекомендації... Наприклад, Львівська облрада вважає, що Європа — їй не указ, героїзуючи лідерів ОУН... На людей, які не розуміються у міжнародних зобов'язаннях та документах, не варто робити ставку. Інакше ми будемо хуторянською державою, яка житиме у печерному віці і не інтегруватиметься в європейську та світову спільноту», — резюмував «регіонал», додавши, що складно передбачити, чи буде прийнята його постанова у ВР.

Нагадаємо, 6 червня в Україні відзначають День журналіста.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути